User Name  Password
Forumi Amantin
Make a donation click here. Your support will help us remove ads and upload local images, etc.
Title: Nje enciklopedi per te gjithe shqiptaret
Forumi Amantin   Enciklopedia
Hop to: 
Views:32     
New Topic New Poll
<<Previous ThreadNext Thread>>
Page 1 / 1    
AuthorComment
Amantin
 Author    Rank:Diamond Member!

Score: 625
Posts: 625
Registered: 07/10/2012
Time spent: 23 hours

(Date Posted:09/10/2012 08:02)
Share to: Facebook Twitter MSN linkedin google yahoo

Nje enciklopedi per te gjithe shqiptaretSHKUP - Vetem nje enciklopedi e perbashket shqiptare do te eliminonte te gjitha te pavertetat historike qe thuhen dhe shkruhen per shqiptaret, vlereson akademiku Beqir Meta, drejtor i Institutit te Historise ne Tirane. Ai, sic njofton “Lajm” i Shkupit, ka qendruar te henen ne kryeqytetin e Maqedonise, ku eshte takuar me drejtorin e Institutit albanologjik ne Maqedoni, Ramiz Abdyli, i cili njeherit eshte edhe anetare i redaksise per perpilimin e enciklopedise se re te Akademise maqedonase te shkencave dhe arteve.
“Duhet bere nje enciklopedi shqiptare. Ne jemi nje komb, qe kemi nje komb shqiptar qe shume shpejt mbush 100 vjet, jemi komb shume i madh ne Ballkan dhe nuk kemi nje enciklopedi. Mendoj se ky eshte nje boshllek i madh, qe duhet mbushur dhe kete mund ta bejne shume mire institucionet tona shkencore ne te gjitha trevat me nje bashkepunim shume efikas”, deklaroi Meta.
Nderkaq Abdyli ka njoftuar se se bashku me anetarin tjeter shqiptar te redaksise Alajdin Abazi jane te pakenaqur se si punohet per perpilimin e enciklopedise se re, ku duhet te hiqen pjeset ofenduese per shqiptaret ,te shprehura ne enciklopedine e pare.
Ata kane derguar disa kerkesa deri te ASHAM-i, dhe paralajmerojne largim nga redaksia ne rast se keto kerkesa nuk permbushen.
“Une nuk kam kurrfare te drejte te marr pjese ne kete redaksi, sepse aty ende zot eshte ai kryeredaktori i vjeter. Edhe pse kemi vendosur ta terheqim enciklopedine e vjeter, ai ka shkuar ne Ukraine dhe ka promovuar ate. Ne kemi kerkuar qe enciklopedia te terhiqet sepse i perbalt shqiptaret”, thekson Abdyli.
“Duhet te nderpritet shitja e enciklopedise se pare. Nese ka nevoje edhe te digjet. Duhet te na mundesohet te vizitojme 37 institute ne bote ku vleresohet se ekzistojne vepra me te dhena per shqiptaret. Ne te kunderten do te terhiqemi. Eshte turp te marrim pjese, do te turperohemi edhe para historise edhe para shkences”, shtoi Avdyli.
Meta dhe Abdyli kane biseduar edhe per bashkepunimin mes te gjitha instituteve shqiptare ne Shqiperi, Kosove dhe Maqedoni ne funksion te pergatitjes se historise se re shqiptare.
Meta eshte takuar edhe me disa historiane maqedonas, tek te cilet ka verejtur gatishmeri per bashkepunim.
usertype:1
<<Previous ThreadNext Thread>>
Page 1 / 1    
New Topic New Poll
Sign Up | Create | About Us | SiteMap | Features | Forums | Show Off | Faq | Help
Copyright © 2000-2019 Aimoo Free Forum All rights reserved.

Get cheapest China Wholesale,  China Wholesale Supplier,  SilkChain 丝链to be a retailer is easy now.
LUFFY
LUFFY